Filipijnen

In 2019 was ik in de Filipijnen, dit was de aansluitende bestemming op Japan. Een paar weken vertoeven op hagelwitte stranden en snorkelen in helderblauw, bijna doorzichtig, water na alle drukke steden in Japan leek ons een prima idee.

We reisden met het vliegtuig vanaf Nagoya, Japan naar Manilla, Filipijnen. De eerste nacht sliepen we in een hotel in Manilla waarna we de volgende dag met een schattig vliegtuigje van Cebu Pacific Airlines naar Coron vlogen. Ik had nog niet eerder zo’n klein vliegveld gezien; de koffers werden vanuit het vliegtuigje door medewerkers getild en persoonlijk aan je overhandigd. Zo krijg je misschien een beetje een beeld bij de omvang van het vliegveld.

De eerste drie nachten verbleven we in Kokosnuss Garden Resort, een super leuk verblijf dat door een familie werd gerund, met eigen zwembad en we hadden ons eigen hutje met bed en badkamer. Coron is klein, 2 nachten is dan ook ruim voldoende en voor ons was het logisch om hier te verblijven omdat we vanaf hier de boattour zouden nemen. Een aanrader als je trek hebt in lekkere pizza; ‘Pizzaria Trattoria Altrove Coron’. Super snelle en vriendelijke service en mega pizza’s!

Vanaf Coron gingen we mee op een driedaagse boattour met Buhay Isla. Een geweldig team die je drie dagen lang langs de mooiste stranden, koraalriffen en plekjes vaart. Deze tour is inclusief slaapplek, de hele dag eten en snorkelen. Ik werd ontzettend enthousiast van dit team, ze sliepen nauwelijks maar toch stonden ze elke dag met een enorme glimlach weer aan het roer. Ik raad je echt aan een boattour te doen als je op de Filipijnen bent. Je komt namelijk langs plekken waar je anders nooit zou komen en je maakt de cultuur en het eten van dichtbij mee. We sliepen op een onbewoond eiland en ik heb de meest heldere en mooiste sterrenhemel ooit gezien. Na drie dagen arriveerden we in El Nido.

In El NIdo verbleven we ook een aantal nachten, we huurden een scooter en reden o.a. naar de prachtige Nagkalit-kalit watervallen. Ook de Maremegmeg beachbar is een aanrader om even heerlijk te chillen!

Vanaf El Nido namen we een taxi naar Port Barton, we ontmoette een groepje Nederlanders tijdens de boattour dus we besloten als groep naar Port Barton te reizen. Port Barton was klein en afgelegen maar ik kreeg wel echt een eiland gevoel. We verbleven in Tribal Experience, een hotel gerund door een lieve familie. Vanaf Port Barton kun je gemakkelijk met een van de lokale bewoners mee op het bootje naar White beach, een prachtig strand waar je heerlijk in je hangmat kunt luieren.

Onze laatste stop op de Filipijnen was Puerto Princesa, we gingen hier naartoe met een busje en verbleven de eerste nachten in een heerlijk resort; Astoria Palawan, hier kun je echt even bijkomen en je even laten onderdompelen in luxe. De laatste nachten verbleven we in Floral Villarosa, wederom een door familie gerund hotel dat een heerlijk ontbijt serveerde. Vanaf Puerto Princesa kun je gemakkelijk diverse stranden en gebieden bezoeken met de scooter. Wij reden bijvoorbeeld naar Honda Bay.

De Filipijnen zijn prachtig. Houd wel rekening met veel muggen en kijk voor je boekt goed of er geen orkaan seizoenen zijn in de periode dat je wilt reizen.

Reistijd:
Gemiddeld 19 uur inclusief overstappen vanaf Schiphol Amsterdam. Ik raad je aan bij aankomst 1 nacht in Manilla te verblijven en op de terugweg eveneens omdat er geen directe vluchten vanaf de plaatsen waar wij waren, naar Amsterdam vliegen.
Valuta:
Pesos
Tijdsverschil
:
In de Filipijnen is het zes uur later dan in Nederland