Posbank Veluwe

Helaas zitten we nog steeds gekluisterd aan huis, op het moment van schrijven is inmiddels de tweede lockdown in volle gang. Ik heb m’n eigen landje de afgelopen maanden beter “leren kennen” dan ooit. Vandaag vertel ik je over mijn adembenemende wandeling in de Posbank.

Wat is de Posbank
De Posbank is een natuurgebied gelegen in Rheden, de Veluwe. Hier kun je heerlijk wandelen, genietend van het prachtige heuvellandschap met uitgestrekte bossen en vol heideheuvels. Met de auto is de Posbank het makkelijkst te bereiken, parkeer je auto gemakkelijk op de ruime parkeerplaats.

Wandelroutes:
De Posbank kent drie wandelroutes, namelijk: de grijze route “Ommetje Posbank”. Deze route is 2 km en daarmee de kortste wandelroute. Je doet gemiddeld 25 minuten over deze wandeling. De route brengt je langs diverse hoogtepunten.
De tweede route is de paarse wandelroute. Deze is 5 km lang en brengt je in anderhalf uur langs prachtige landschappen. De derde route is de rode, deze is 7 km lang en je doet ongeveer 2 uur over deze wandeling. De routes kennen diverse wandelknooppunten en onderweg zie je vanzelf waar je naartoe moet op de paaltjes.

Onze wandeling
Wij liepen de kortste wandelroute. Onderweg kwamen we een kudde schapen met haar herder tegen wat een prachtig gezicht gaf. Wij bezochten het gebied op maandagochtend en het was best rustig. Na de wandeling konden we heerljk opwarmen met een warme chocolademelk en cakeje. Bij de ingang van de wandeling is Paviljoen Posbank gevestigd, buiten stond een kraampje waar ze allerlei lekkernijen verkochten. Ben jij al eens in de Veluwe geweest?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s