5 x hotspots in Haarlem

Haarlem staat ook wel bekend als ‘Klein Amsterdam’ en een stad waar ik al jaren graag kom! Er is genoeg te doen en te zien waardoor je hier makkelijk een dag (of twee) kunt vertoeven. Shoppen, lekker eten, heerlijk wandelen en struinen door de smalle straatjes en steegjes die Haarlem rijk is. Ik vertel je graag over mijn favoriete hotspots in deze mooie stad.

#1. De Gravenstenenbrug
Dit bruggetje mag niet ontbreken tijdens je dagje uit in Haarlem. Het is de perfecte plek voor een zomerse foto en je kunt er heerlijk zitten aan de rand van het water, mensen en bootjes kijken en genieten van het weer. Het is een ophaalbrug, bestemd voor voetgangers en dit schattige bruggetje is al een begrip in Haarlem sinds 1950 en daarmee ook de oudste brug in de stad.

#2. &Tea Yucha
De perfecte dorstlesser én smaken waar je geen genoeg van krijgt. Voor een heerlijk verfrissend en uniek drankje maak je een tussenstop bij &Tea Yucha, gelegen aan de Houtstraat. De drankjes variëren van melk thee met boba (hét drankje in Taiwan) tot verfrissende fruity drankjes (mijn favoriet!). Je kunt aangeven hoeveel ijs je in je drankje wilt (100%, 50% of niets) én hoeveel suiker je in je drankje wilt (100%, 50% of niets). Je kunt er dus zelf voor kiezen hoe zoet je je drankje drinkt. Ik ging voor de ‘Berry power, cupful fruity’.

#3. Molen De Adriaan
Van Trasmolen in 1779 naar een brand in 1932 naar een museummolen in 2002. Deze molen heeft al veel bestemmingen gehad en waar zelfs een brand woedde in 1932 moest de molen bijna helemaal opnieuw opgebouwd worden tot wat het vandaag de dag is geworden: een museummolen. Helaas nu vanwege de corona maatregelen niet geopend voor rondleidingen maar normaliter kan dit dus wel. De molen is niet meer weg te denken uit Haarlem en zeker een bezoekje waard!

Zicht op de molen vanaf de Zandersbrug

#4. Struinen door de straatjes en steegjes van Haarlem
Ik snap wel waar de term ‘Klein Amsterdam’ vandaan komt want struinen door de straten van Haarlem, langs de grachten geeft je het gevoel alsof je in Amsterdam bent. Alleen is het hier rustiger en op de een of andere manier nóg gemoedelijker. Katten kijken je vriendelijk aan vanachter het raam in de woonkamers die je voorbij loopt, auto’s staan krap geparkeerd langs het water en als je even rechts of links kijkt zie je de meest schattige, pittoreske hofjes waar gezinnen gezellig picknicken op straat en kinderen spelen.

#5. De Grote of St. Bavokerk
Niet te missen als je in Haarlem bent en wat mij betreft hét startpunt om je dagje Haarlem te beginnen: de Grote of St. Bavokerk. De kerk behoort tot de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990. Loop er zeker een rondje omheen want het zicht op deze indrukwekkende kerk is anders vanaf diverse punten. De kerk is van oorsprong een Katholieke kerk (van 1370 – 1573) daarna werd het een Protestantse kerk. De kerk is open voor bezoek en er zijn regelmatige diverse exposities te bezichtigen. Start jij hier ook altijd je dagje Haarlem?

Helemaal zin gekregen om naar Haarlem te gaan? Doen! Ik fietste er naartoe vanaf Amsterdam maar je kunt er ook gemakkelijk komen met de trein of auto. Er zijn genoeg parkeergarages in Haarlem en het station is vlakbij.

4 reacties op ‘5 x hotspots in Haarlem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s