Duurzame shampoo van Marley’s AMSTERDAM

Getest: duurzame shampoo van Marley’s Amsterdam

Onlangs werd ik door Marley’s Amsterdam uitgenodigd om een nieuwe soort shampoo te proberen. Shampoo vlokken welke je vervolgens zelf aanlengt met water. Zo hoeft er geen water getransporteerd te worden wat weer beter is voor het milieu. Ik kreeg er een herbruikbare fles bij om de uiteindelijk vloeibaar geworden shampoo in over te gieten.

De voordelen op een rij:

  • De shampoo is vrij van microplastics
  • Vrij van sulfaten
  • Bevat geen parabenen
  • Dierproefvrij
  • Vegan
  • Geschikt voor de gevoelige huid

Je ontvangt een zakje (dat voor het grootste gedeelte uit papier bestaat) met daarin de shampoo vlokken à 50 gram. Deze dien je aan te lengen met gekookt water (400ml), vervolgens roer je dit goed door en dit laat je een halfuur staan totdat alle shampoo vlokken zijn vermengd met het water. Ik heb de bier/wierook variant, een shampoo geschikt voor droog haar en ik kan je zeggen; hij ruikt erg lekker!

Nadat het mengsel grotendeels is afgekoeld giet je het in een fles, hierna moet het mengsel voor minimaal acht uur in de koelkast staan. Ik haalde de fles de volgende ochtend uit de koelkast, ik heb hem even laten staan omdat hij nog koud was, daarna flink schudden en je shampoo is klaar voor gebruik!

Ik was blij verrast door deze shampoo want hij schuimt ontzettend goed en de geur is onder de douche nog lekkerder! Ik had echt het gevoel dat mijn haar goed schoon was na het uitspoelen, ik gebruik zelf altijd een conditioner na de shampoo en dat deed ik nu ook. Je doet ook nog eens lang met deze shampoo omdat hij zo snel schuimt en de fles is net zo groot als vergelijkbare shampooflessen. Let wel: je moet altijd goed schudden voor gebruik.

Ben je op zoek naar een alternatief voor een shampoo die beter is voor het milieu, een nieuwe, verrassende geur of misschien een uniek cadeautje? De shampoo is verkrijgbaar in drie varianten en kost €12,95. Je krijgt nu tijdelijk met de code ‘Indra20’, 20% korting op je aankoop.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Marley’s Amsterdam, ik heb mijn persoonlijke mening hier niet door laten beïnvloeden.